Bij een overlijden kan je dag en nacht bellen met
Avunea budget op nummer 085 200 3997

Een van onze medewerkers zal je bijstaan
en precies vertellen wat je moet doen.

Avunea uitvaartzorg

  • Zelf een uitvaartverzorger uitkiezen die bij u past.
  • Persoonlijk contact vóór, tijdens en na de uitvaart.
  • 0% marges op producten, vervoer etc.
  • Gratis kennismakingsgesprek.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

dinsdag 28 november 2017
Cotton Rose

UitvaartmuzikantMet enkel een stem en een gitaar word een liedje uitgekleed tot de essentie, z'n pure vorm. En ik wil puur en uit het hart zingen, alsof ik het lied als singer-songwriter zelf geschreven zou hebben.

Mijn naam is Liseth Horsten, muzikante en muziekdocente. Sinds een paar jaar zing ik onder de naam Cotton Rose op uitvaartceremonies, mezelf begeleidend op akoestische gitaar. Dit begon zo'n 12 jaar geleden toen ik de begeleidster werd van een zangeres voor huwelijksceremonies en recepties. Het duo stopte in 2009 en ik ging door onder de naam Cotton Rose, solo en in duo bezetting. Soms werden we gevraagd voor een uitvaart en dat sprak mij enorm aan; het is net als een huwelijksceremonie een overgangsritueel maar natuurlijk met een andere 'vibe' en andere, diepe, universele emoties. Omdat ik zelf ook niet meer piepjong ben, kreeg ik daar steeds meer affiniteit mee en begon het werk als uitvaartmuzikant te groeien.

Mijn stem klinkt karaktervol en warm, zuiver en met beide voeten op de grond. En kan heel dichtbij komen. Ik vind het prachtig als ik met mijn akoestische vertolking van een bekend lied mensen kan raken waardoor ze zich getroost voelen, als de muziek iets zegt dat je niet in woorden kunt uitdrukken, als mijn stem en gitaar een sfeer creëren waar mensen zich aan kunnen laven. Mijn optreden tijdens een uitvaart gaat echter niet om mij, maar om de overledene en om de nabestaanden.

Muziek tijdens een uitvaart hoeft niet altijd droevig te zijn: wat was bijvoorbeeld de favoriete muziek van de overledene? Welke muziek haalt mooie en dierbare herinneringen naar boven? Welk lied raakt u? In mijn repertoirelijst staan sfeervolle songs en tijdloze ballades over liefde en vriendschap, afscheid, troost en hoop. Pop van de sixties tot nu, folk en country, en ook enkele kerkliederen en gospels. Voornamelijk Engelstalig maar ook in het Nederlands en nét iets anders dan andere uitvaartmuzikanten. Een verzoeknummer behoort ook tot de mogelijkheden en een enkele keer heb ik zelfs de tekst iets aangepast zodat deze nog beter bij de overledene paste.

In een klein gezelschap, of een kleine kapel met een mooie akoestiek, is versterking niet nodig. De muziek komt dan nóg persoonlijker over. In een grote zaal of kerk heb ik meestal genoeg aan de aanwezige microfoon. Maar als het nodig is neem ik een eigen bescheiden geluidsset mee, ook voor (eventuele) achtergrondmuziek tijdens de koffietafel of borrel. Maar al dit soort praktische details en het draaiboek worden vooraf uitvoerig overlegd.

Wilt u meer weten over Cotton Rose Uitvaartmuziek? Neem dan gerust contact op via haar website.