Bij een overlijden kan je dag en nacht bellen met
Avunea budget op nummer 085 200 3997

Een van onze medewerkers zal je bijstaan
en precies vertellen wat je moet doen.

Avunea uitvaartzorg

  • Zelf een uitvaartverzorger uitkiezen die bij u past.
  • Persoonlijk contact vóór, tijdens en na de uitvaart.
  • 0% marges op producten, vervoer etc.
  • Gratis kennismakingsgesprek.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

donderdag 27 juli 2017
Uitvaartspreker en Sprekerscoach
Vanaf 1998 ben ik gestart met spreken op uitvaarten. In eerste instantie op die van mijn eigen grootouders en later mijn ouders. Toen zij overleden realiseerde ik me dat ik maar één kans had om te spreken op hun uitvaart en dat ik het nooit meer zou kunnen overdoen. Ook heb ik ervaren dat die laatste persoonlijke boodschap, die je deelt met anderen, een belangrijk onderdeel van het rouwproces is. Het is mijn drijfveer om anderen te ondersteunen om dit zo belangrijke moment van het afscheid zelf te kunnen invullen met een persoonlijke boodschap  en/of afscheidsrede.

Als ervaringsdeskundige en professional coach help ik mensen met het praktisch voorbereiden op hun afscheidsrede.

Uitvaartspreker: Wat troost biedt is een persoonlijk afscheidswoord tijdens de uitvaart. Nabestaanden kiezen er veelal voor om de afscheidsrede zelf uit te spreken, maar sommige mensen hebben liever dat iemand anders dat voor hen doet. In de emotionele periode rond het overlijden van een dierbare vindt lang niet iedereen de kracht en de juiste woorden. Afscheid nemen is verdrietig. Als uitvaartspreker neem ik graag de zorg en stress van de afscheidsspeech uit handen. Aan de hand van gesprekken met de nabestaanden schrijf ik het persoonlijke levensverhaal. Het is belangrijk dat daarbij de juiste snaar wordt geraakt. In alle waardigheid met als doel om persoonlijk afscheid te nemen van de overledene en om met de nabestaanden herinneringen aan de overledene te delen. Ik spreek dan namens een van de nabestaanden de laatste persoonlijke boodschap uit tijdens de uitvaartceremonie.

Sprekerscoach: sommige nabestaanden vinden het prettig als een professional hen helpt met de voorbereiding op hun afscheidsspeech. Sommige mensen hebben last van spanning, spreekangst of de overtuiging dat zij geen toespraak kunnen houden. Feit is wel dat het schrijven en uitspreken van een afscheidswoord helpt bij de rouwverwerking. En dat men achteraf ook geen spijt wil krijgen dat ze niet een laatste boodschap hebt kunnen uitspreken. In deze situaties help ik mensen om zich ondanks eventuele spreekangst, onzekerheid of spanning, bekwaam en comfortabel te voelen zodat ze zelf hun laatste  boodschap kunnen overbrengen.

Meer weten? Bel rechtstreeks met Frank Jonker, m: 06-5432.3653 of lees de informatie kijk op mijn website.